Η Bentley δεν έχει κανένα λόγο για να ανησυχεί

Η Bentley δεν έχει κανένα λόγο για να ανησυχεί
Το αύριο δεν ανησυχεί την Bentley, η οποία το 2013 είχε τις υψηλότερες πωλήσεις από κάθε άλλο εμπορικό σήμα στην αγορά

υπερπολυτελών οχημάτων σε διεθνή κλίμακα. Κατά το παρελθόν έτος πωλήθηκαν περισσότερες από 10.000 Bentley, αριθμός ορόσημο για την κατηγορία αυτή των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, διατέθηκαν 10.120 οχήματα, κατά 19% περισσότερα από ό,τι το 2012. Πολύ απλά, ένα στα τέσσερα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που κυκλοφορούσαν πέρυσι στους δρόμους, ήταν Bentley, αναδεικνύοντας τη μάρκα αυτή στην πιο επιτυχημένη διεθνώς. Το βρετανικό εμπορικό σήμα ανήκει στον όμιλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen.

Η αισιοδοξία για τις προοπτικές της Bentley συνδέεται με τη δημοφιλία των νέων μοντέλων της με κινητήρες 4.000 κυβικών και απόδοση 507 αλόγων. Επιπλέον, διαγράφονται ιδιαίτερα ευνοϊκές οι προοπτικές της στην Κίνα, η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, με πρώτη εκείνη των ΗΠΑ. Ενας ακόμα θετικός παράγοντας για την Bentley είναι ότι επίκειται και η έκδοση του μοντέλου της πολλαπλών χρήσεων Bentley SUV, το οποίο θα ενταχθεί σε μία κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες ανεξαιρέτως τις αγορές. Στη σειρά των μοντέλων της Bentley αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί το κουπέ Continental GT και το κάμπριο Continental GTC, η λιμουζίνα Flying Spur και το μοντέλο Mulsanne. Το SUV της Bentley αναμένεται πως θα ανταγωνισθεί ευθέως το δημοφιλές Cayenne της Porsche.

Ειδικότερα, το 2013 τα περισσότερα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρείας πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, όπου διατέθηκαν 3.140 Bentley. Δεύτερη εμφανίζεται η Κίνα με 2.191 πωλήσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βρετανία, στην οποία πωλήθηκαν 1.381 υπερπολυτελή οχήματα. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Κρόου στη Βρετανία ιδρύθηκε το 1919 από τον Γ. Μπέντλεϊ, αγοράστηκε από την Rolls-Royce το 1931 και το 1998 από την Volkswagen, παραγκωνίζοντας την BMW, την επί πολλά χρόνια συνεργάτρια της Bentley. Ως επί το πλείστον, οι Bentley κατασκευάζονται στη Βρετανία, εκτός ολιγάριθμων μοντέλων Continental Flying Spurs, τα οποία κατασκευάζονται στη Δρέσδη και στο Τσβικάου στη Γερμανία.

BLOOMBERG, REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ