Formula 1: θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ στις κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες

 Formula 1: θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ στις κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Η πίστα Imola θα φιλοξενούσε το Grand Prix της Emilia Romagna αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της καταστροφής

 

 

Η Formula 1 θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να στηρίξει τις κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην περιοχή Emilia Romagna της Ιταλίας, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
Η πίστα Imola θα φιλοξενούσε το Grand Prix της Emilia Romagna αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της καταστροφής.
Η Formula 1 ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα χρήματα θα δοθούν στην Υπηρεσία Εδαφικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.

Ο Stefano Domenicali, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Imola, είπε ότι οι τοπικές κοινότητες αντιμετώπισαν μια τρομερή κατάσταση.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και γι' αυτό κάνουμε δωρεές για να βοηθήσουμε στη στήριξη των προσπαθειών βοήθειας επί τόπου», είπε.

«Οι σκέψεις μου, εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας της Formula 1, είναι με όλους τους πληγέντες και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για το απίστευτο έργο τους».

Η πίστα Imola πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Ferrari, Enzo και τον γιο του Dino, με την ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων με έδρα το Μαρανέλο να ανακοινώνει επίσης δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ