Ferrari: Φτιάχνει μονάδα ηλιακής ενέργειας στην πίστα δοκιμών Fiorano

Ferrari: Φτιάχνει μονάδα ηλιακής ενέργειας στην πίστα δοκιμών Fiorano


Το 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

 

Η ιταλική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων Ferrari ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Enel X της Enel για την κατασκευή μιας μονάδας ηλιακής ενέργειας αιχμής 1 μεγαβάτ (MWp) δίπλα στην πίστα δοκιμών της στο Fiorano, προκειμένου να προσφέρει πράσινη ενέργεια στην τοπική κοινωνία.

Η λεγόμενη Ενεργειακή Κοινότητα της Ferrari θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και αναμένεται να έχει μέση ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 1.500 μεγαβατώρες (MWh).

Οι ντόπιοι πολίτες, τα ιδρύματα, οι εμπορικές δραστηριότητες και τα εργοστάσια θα μπορούν επίσης να συνδεθούν με το ηλιακό εργοστάσιο, ανακοίνωσε η Ferrari την Τρίτη.

Η Ferrari, διάσημη για το λογότυπό της με άλογα, στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2030 και σχεδιάζει να αποκαλύψει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το 2025.
Ο Διευθύνων Σύμβουλός της Benedetto Vigna είπε ότι το έργο ηλιακής εγκατάστασης «μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ