ΕΑΕΕ: Αύξηση κατά 4,2% στην παραγωγή ασφάλιστρων το 2022

ΕΑΕΕ: Αύξηση κατά 4,2% στην παραγωγή ασφάλιστρων το 2022

«Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2022 αυξήθηκε κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα 4,84 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων - μελών της.

Αναλυτικότερα:

- οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,1%, φθάνοντας τα 2,41 δισ. ευρώ.
- οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα 2,43 δισ. ευρώ.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε: «Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του. Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ