Βουλή: Στην Ολομέλεια αύριο το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

Βουλή: Στην Ολομέλεια αύριο το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, ζητώντας την απόσυρση του.

 

Ολοκληρώθηκε και σε β' ανάγνωση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, στην Ολομέλεια και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη, με την ψήφιση του.

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, ζητώντας την απόσυρση του.

Ο υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι δεν στηρίζει τα 6,5 εκατ. πολίτες που ταλαιπωρούνται από την σημερινή τραγική λειτουργία του ΕΦΚΑ αλλά προτιμά να χαϊδεύει τα αυτιά μιας μικρής ομάδας συνδικαλιστών.

«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα ακουστώ από αυτούς που έχουν ωτοασπίδες και ισχυρίζονται πράγματα που καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν. Είστε απλώς λαϊκιστές, τοξικοί, προκατειλημμένοι, απεγνωσμένοι και με εμμονές. Θα σας άρεσε να πάμε σε έναν οργανισμό "μπαχαλοποιημένο", όμως δεν θα σας κάνουμε το χατίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, απευθυνόμενος κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε για τις προσλήψεις μάνατζερ στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι «το πλαίσιο συμβαδίζει πλήρως με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Υπάρχει πρόβλεψη ρητή για τους γενικούς διευθυντές για μια πενταετία μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα γιατί βρισκόμαστε σε μία απαράδεκτη και τραγική κατάσταση», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας για την αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι της παραχωρείται η δημόσια περιουσία του Οργανισμού και τονίζοντας ότι η σχέση της είναι μόνο διαχειριστική.

«Ούτε επιτρέπεται αλλά και ούτε ισχύει από το νομοσχέδιο, να υπεισέρχεται στον ΕΦΚΑ ιδιώτης γιατί προβλέπει μόνο ένα μέτοχο που είναι το Δημόσιο και οι μετοχές του είναι αμεταβίβαστες. Η ακίνητη περιουσία παραμένει και θα εξακολουθήσει να παραμείνει στον ΕΦΚΑ και η σχέση της εταιρίας είναι μόνο διαχειριστική.

Υπερτερεί μάλιστα η σημερινή ρύθμιση από το υφιστάμενο καθεστώς, με το οποίο επιτρεπόταν ευθέως το καθεστώς ανάθεσης, διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων από εταιρίες Real Estate. Εμείς κάνουμε μια εταιρία που θα είναι διαχειριστική αλλάζοντας το καθεστώς που προέβλεπε την εκχώρηση σε τράπεζες και εταιρίες "Real Estate" της δημόσιας ακίνητης περιουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ