Xέρι στο Ταμείο Αλληλεγγύης για να πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου

Xέρι στο Ταμείο Αλληλεγγύης για να πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου
Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού αδυνατούν να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσουν τις συντάξεις του Οκτωβρίου.

Έτσι, η λύση στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση είναι να πάρει δανεικά από το λογαριασμό που τηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδας το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Με Κοινή υπουργική απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιώργου Χουλιαράκη, άναψε το πράσινο φως ώστε να αφαιρεθεί το ποσό «μαμούθ» των 290 εκατομμυρίων ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδας το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και να πιστωθεί στους λογαριασμούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Ταμείου Νομικών.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την απόφαση, ένα μεγάλο μέρος από τα 290 εκατομμύρια ευρώ, πιστώθηκαν ήδη στους λογαριασμούς των τριών ταμείων ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10) έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα μεταφερθούν στις 10 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου ώστε να βοηθήσουν στην πληρωμή των συντάξεων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ