Κομισιόν: Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης

Κομισιόν: Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης

Διευκρινίσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό και έως πότε θα ισχύει ο σχετικός κανονισμός, έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε, ο Κρίστιαν Γουίγκαν τόνισε πως ο κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης έναν χρόνο από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή με δυνατότητα παράτασης.

Για έναν χρόνο, με δυνατότητα παράτασης το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Γουίγκαν σημείωσε ότι “ισχύει για ένα χρόνο με την δυνατότητα να παραταθεί” και συμπλήρωσε ότι “θα εξεταστεί όταν θα υπάρξει η έκθεση για τη λειτουργία του πιστοποιητικού τον Μάρτιο. Είναι μία ανοιχτή διαδικασία, είναι περιορισμένο σε χρόνο αλλά υπάρχει η πιθανότητα παράτασης”.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.

“Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία”, ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ