Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ

Αποχωρεί μετά από 11 χρόνια από το τιμόνι της Εταιρείας Χρηματιστηρίου Αθηνών ο Σωκράτης Λαζαρίδης. Την απόφαση αυτή έλαβε με γνώμονα τη διασφάλιση μίας ομαλής διάδοχης κατάστασης, επιθυμώντας να παραδώσει την σκυτάλη στην επόμενη γενιά με επίγνωση του ότι προσεγγίζει το όριο συνταξιοδότησης, αναφέρει η ΕΧΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Σ. Λαζαρίδη συνέπεσε με το πολύωρο μπλακάουτ που σημειώθηκε χθες στην πλατφόρμα μετάδοσης δεδομένων της ΕΧΑΕ, που είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση να ξεκινήσει μετά τις 3.30 μ.μ. και να διαρκέσει μόλις δύο ώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την πολυετή προσφορά του στον Όμιλο και τον θεσμό, αναγνωρίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας που προώθησε καθιστώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε έτη πολλαπλώς δύσκολα για την ελληνική οικονομία, ένα φερέγγυο και ισότιμο συνομιλητή και συνεργάτη με τις πιο ισχυρές αγορές του κόσμου, και εξέφρασε την επιθυμία, συνεκτιμώντας τον σημαντικό αριθμό στρατηγικών και αναπτυξιακών δράσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, να παραμείνει ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, μετά την εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Tο Δ.Σ. αποφάσισε, με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα διαδοχής (succession plan) του Ομίλου, στο πλαίσιο των κανόνων βέλτιστης εταιρικής πρακτικής, να αναθέσει στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων (nomination committee) την έναρξη διαδικασίας επιλογής υποψηφίων, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

O κ. Σωκράτης Λαζαρίδης θα παραμείνει στη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος για ένα εύλογο διάστημα ολίγων μηνών, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του διάδοχου σχήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ