Δημιούργησαν νοτιοευρωπαϊκή πλατφόρμα συναλλαγών

Δημιούργησαν νοτιοευρωπαϊκή πλατφόρμα συναλλαγών
Μια κοινή εταιρεία, με έδρα τα Σκόπια, συνέστησαν τα χρηματιστήρια της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ.


Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία της αναγκαίας περιφερειακής υποδομής για τις συναλλαγές των εταιρειών που είναι εισηγμένες και στις τρεις αγορές, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Χρηματιστήριο του Ζάγκρεμπ (ZSE).

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη είναι πρόθυμη να στηρίξει το έργο αυτό με δωρεά κεφαλαίων για την ανάπτυξη των έργων υποδομών της αγοράς. Πιστεύουμε ότι θα υπογράψουμε την πρώτη συμφωνία υποστήριξης σε λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια την τελική συμφωνία για το έργο" δήλωσε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ZSE, Ιβάνα Γκάζιτς.

"Η συνεργασία θα εξασφαλίσει στους επενδυτές μία πιο απλή προσέγγιση στις αγορές των τριών χωρών" είπε ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου των Σκοπίων, Ιβάν Στέριεφ, εκφράζοντας την ελπίδα να συμμετάσχουν και άλλα περιφερειακά χρηματιστήρια στο εγχείρημα.

"Θέλουμε επίσης να προσελκύσουμε επενδυτές σε περιφερειακή βάση. Η απλότητα, η αποτελεσματικότητα και η εμπλοκή όλων των μερών εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος" σημείωσε ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, Ιβάν Τάκεφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ