Η Credit Suisse «τρελάθηκε»

Η Credit Suisse «τρελάθηκε»
Έκπληξη πρώτου μεγέθους που προκάλεσε ποικίλα σχόλια έκανε η Credit Suisse.

Ο διεθνής οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση του Γερμανικού χρηματιστηρίου ενώ την ίδια ώρα αναβάθμιζε διπλά το γαλλικό χρηματιστήριο. Ειδικότερα η Credit υποβάθμισε το γερμανικό χρηματιστήριο σε benchmark από overweight ενώ αναβάθμισε το γαλλικό σε overweight από underweight.
Το τμήμα ανάλυσης του διεθνούς οίκου εκτιμά ότι το Γερμανικό Χρηματιστήριο θα πληγεί από τον περιορισμό της δυναμικής της ανάπτυξης της Γερμανικής οικονομίας που μπορεί να μειώσει τα έσοδα των εισηγμένων εταιριών έως και 25%, την μείωση της ανταγωνιστικότητα και το κίνδυνο της Γερμανίας από την εξαγωγική έκθεση στην Κίνα. Ουσιαστικά η Credit πέραν των άλλων φαίνεται να προεξοφλεί τουλάχιστον επιβράδυνση στην Κινεζική οικονομία.
Σε ότι αφορά στο γαλλικό Χρηματιστήριο η Credit το αναβαθμίζει εκτιμώντας ότι θα ωφεληθεί από την αποκλιμάκωση των spread των ομολόγων ενώ θεωρεί ότι το Ρ/Ε των γαλλικών εταιριών είναι σε discount 5% έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου και κατά 25% αν ληφθούν υπό όψιν οι επιστροφές κεφαλαίου. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι οι αναλυτές του οίκου θεωρούν το 75% των εταιριών του βασικού δείκτη του Γαλλικού Χρηματιστηρίου έχει δυναμική βελτίωσης μεγεθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ