Attica Bank: Από 25 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Attica Bank: Από 25 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τι ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας, ύστερα από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και των ημερομηνιών της αύξησης κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αύριο, 19 Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τα δικαιώματα προτίμησης, ενώ η ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή εκείνη που κρίνει τους υφιστάμενους μετόχους και το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου είναι εκείνη της 23ης Νοεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της Attica Bank, ύστερα από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και των ημερομηνιών της αύξησης κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ξεκινά από τις 25 Νοεμβρίου με την έναρξη της περιόδου διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και λήγει ουσιαστικά στις 8 Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του Capital.gr, το οποίο είχε αναφέρει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η ανάδειξη του ιδιώτη επενδυτή -μέσω ΤΜΕΔΕ-Ellington- τοποθετείται χρονικά στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι μέτοχοι δηλαδή ΕΦΚΑ και ΤΧΣ έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου, με το τελευταίο να αναζητεί τη λύση σε ό,τι αφορά στη μείωση του ποσοστού του από το σημερινό 68%.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

19.11.2021: Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τα δικαιώματα προτίμησης

22.11.2021: Αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης και προσαρμογή της τιμής της μετοχής

23.11.2021: Ημερομηνία καταγραφής για τους δικαιούχους των δικαιωμάτων προτίμησης (record date)


24.11.2021: Πίστωση των δικαιωμάτων προτίμησης στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.

25.11.2021: Έναρξη της περιόδου διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης

03.12.2021: Τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης

08.12.2021: Τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης

10.12.2021 Κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών - Πιστοποίηση καταβολής της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου - Ανακοίνωση για την κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

13.12.2021: Έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών - Ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών

14.12.2021 Έναρξη της διαπραγμάτευσης Νέων Μετοχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ