Μεγάλου: Στόχος η μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 50 δισ. μέχρι το 2021

Μεγάλου: Στόχος η μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 50 δισ. μέχρι το 2021

Στο υψηλό επίπεδο των «κόκκινων» δανείων στην χώρα μας αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο CNBC.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου,«οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν μεταξύ τους να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τώρα έως το 2021 κατά 50 δισ. ευρώ. Τα 50 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σχεδόν στο 28% του ΑΕΠ της χώρας».

Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο στόχος είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ πριν το 2021, έχοντας μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια κατά 5 δισ. ευρώ το 2018, σημείωσε.

Ο κ. Μεγάλoυ είπε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας: «Είχαμε καταστάσεις, όπου τα funds ανταγωνίζονταν και στη διαδικασία του ανταγωνισμού έπρεπε να πληρώσουν σημαντικό ποσό χρημάτων για τον έλεγχο, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν προσφορά για αυτά τα στοιχεία ενεργητικού. Είμαστε πολύ ευτυχείς ως εντολείς για την πώληση των δανείων αυτών για το επίπεδο του ανταγωνισμού και το επίπεδο της δραστηριότητας στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα τολμούσα να πω ότι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ