Μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά «κόκκινων» δανείων- Ποια ονόματα παίζουν

Μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά «κόκκινων» δανείων- Ποια ονόματα παίζουν
Μπορεί η υπόθεση των κόκκινων δανείων με τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς να καθυστερεί σημαντικά, ωστόσο, το ενδιαφέρον για τη σύσταση εταιρειών διαχείρισης είναι ήδη μεγάλο.

Ξένοι ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα, αναζητούν στελέχη και βγάζουν αγγελίες στο τύπο ενώ έχουν έρθει σε επαφή και με τις τράπεζες αλλά και στελέχη της κυβέρνηση ώστε να είναι έτοιμοι για το… μεγάλο άνοιγμα του κλάδου,

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που παίζουν μέχρι στιγμής για την ίδρυση εταιρειών διαχείρισης είναι οι εταιρείες Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR), LoneStar, Fοrtress, Oaktree Capital και Blackstone, Apollo, η ισπανική Altamira, η βρετανική Kaican Llp, η Aktua κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών, αλλά και άλλων ακόμη, συζητούν με στελέχη της αγοράς ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης των κόκκινων δανείων. Στις συζητήσεις αυτό που φαίνεται είναι ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και για όσα είναι συνδεδεμένα με κατοικίες, δεύτερες ή εξοχικές. Επίσης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα δάνεια επιχειρηματιών που έβαλαν ενέχυρο ακίνητα και τα οποία τώρα είναι στον αέρα.

Οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών καταθέτουν τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να σχηματοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο ώστε να λειτουργήσει καλά η αγορά. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλα δικηγορικά γραφεία, που έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, προκρίνουν την τιτλοποίηση των δανείων κι όχι την απευθείας μεταβίβαση στις εταιρείες διαχείρισης. Η δεύτερη επιλογή θεωρείται κοστοβόρα και άκρως γραφειοκρατική γι’ αυτό προτείνεται η τιτλοποίηση που θεωρείται ευκολότερη και με λιγότερο κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ