Υπέρ της πρωτοβουλίας του ΕΕΑ για την «Δεύτερη Ευκαιρία» οι τράπεζες

Υπέρ της πρωτοβουλίας του ΕΕΑ για την «Δεύτερη Ευκαιρία» οι τράπεζες
Στηρίζει την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη “Δεύτερη Ευκαιρία” η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Την αμέριστη υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στην εθνικής εμβέλειας πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), του μεγαλύτερου σε μέλη Επιμελητήριου της χώρας μας, για: 1. την αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, με τη βελτίωση των σχετικών διαδικασιών και 2. την άμεση εφαρμογή της ‘Δεύτερης Ευκαιρίας’ στους έντιμους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες.

Η Πρόεδρος της Ένωσης κα Κατσέλη, σε επιστολή συμμετοχής στην πρωτοβουλία, δηλώνει απερίφραστα, ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες για την εκκαθάριση πτωχυμένων επιχειρήσεων αποτελούν ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Θεωρεί επίσης ότι η υιοθέτηση της δεύτερης ευκαιρίας, θα είναι προς όφελος, όχι μόνο της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά ΚΑΙ του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Αντίστοιχη εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν καταθέσει, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Τειρεσίας ΑΕ, ενώ ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, εμπειρογνώμονες (νομικοί, οικονομολόγοι κλπ) και άνθρωποι της αγοράς θα συνεργαστούν, θα συλλέξουν πληροφορίες, καλές πρακτικές και προτάσεις από την Ελλάδα και από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εντοπίσουν τις απαραίτητες αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο ώστε αυτό να καταστεί πραγματικό εργαλείο Ανάπτυξης της Οικονομίας.

Στόχος του Ε.Ε.Α. είναι η κατάθεση μιας τελικής πρότασης προς την πολιτική ηγεσία σε διάστημα τριών μηνών, μιας πρότασης που θα περιλαμβάνει την άποψη ολόκληρης της Επιχειρηματικής Κοινότητας για το Πτωχευτικό Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ