Eurobank: Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, χρειάζονται δράσεις

Eurobank: Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, χρειάζονται δράσεις
«Η νέα κυβέρνηση είναι αναγκαίο να αναλάβει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», σημειώνουν στο εβδομαδιαίο σχόλιό τους οι αναλυτές της Eurobank Research.


Οπως επισημαίνουν, το βασικό γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν άλλο από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Η τοποθέτηση του καθηγητή κ. Γ. Χαρδούβελη στη θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι -υπογραμμίζουν- μια κίνηση που υποδηλώνει την προσήλωση της κυβέρνησης στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Ομως, όπως επισημαίνουν, δεν αρκεί μόνο αυτή η κίνηση για να εξασφαλιστεί η επιτυχής συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά χρειάζονται δράσεις που, σύμφωνα με το ΔΝΤ, είναι αναγκαίες για:
· Την αποφυγή νέων περιοριστικών μέτρων με σκοπό την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015
· Την ενίσχυση της η αποδοτικότητας του δημοσίου τομέα
· Την βελτίωση του το επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του ανταγωνισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μείωσης των τιμών.
Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και η νέα κυβέρνηση είναι αναγκαίο να δείξει άμεσα θετικά δείγματα γραφής όσον αφορά την εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων, υπογραμμίζουν οι αναλυτές, συμπληρώνοντας ότι μεγάλος αριθμός από αυτές περιλαμβάνεται ήδη στα προαπαιτούμενα για τη λήψη των δύο επόμενων δόσεων (€1,0 δισ. η κάθε μία) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ