Σάλλας: Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα

Σάλλας: Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα
Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την MIG, ανοίγει το δρόμο να δημιουργηθούν εταιρείες εθνικοί πρωταθλητές,

ανέφερε πριν από λίγο μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ο επικεφαλής του Ομίλου κ. Μιχάλης Σάλλας.

Και υπογράμμισε με έμφαση, πως πρώτος είχε μιλήσει «για την υιοθέτηση σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο την εξυγίανση των επιχειρήσεων. Ήλθε η ώρα να τολμήσουμε σε κάποιες επιχειρήσεις να μετατρέψουμε τα δάνειά τους σε μετοχές και εν συνεχεία, να προσελκύσουμε στα κεφάλαιά τους ξένους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουμε τους πρωταγωνιστές που χρειάζεται η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλλας. Και συμπλήρωσε πως ήδη στον όμιλο της Πειραιώς πέρασαν τα δάνεια και κατ' επέκταση το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο, με βάση το σχέδιο, θα ενσωματωθεί με άλλο νοσοκομείο των Αθηνών (σσ πιθανότατα με το Υγεία).

Μιλώντας στους μετόχους της τράπεζας ο κ. Σάλλας τόνισε πως, στόχος τώρα είναι «και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, το δυνατόν ταχύτερα η διανομή μερίσματος.

Επίσης σημείωσε πως «αμέσως μετά τις εκλογές και πριν τα ευρωπαϊκά stress tests, θα ανακοινωθούν οι προτάσεις για ειδική διαχείριση των warrants με έξυπνο τρόπο και με κύριο μέλημα αυτό να μην γίνει εις βάρος κανενός κατόχου».

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι ανάλογο για τη διαχείριση των warrants ετοιμάζει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ακόμα ότι: Η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests που θα διενεργήσει τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές, τόνισε ότι η εμπιστοσύνη ανακάμπτει και υπογράμμισε ότι «οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς (αύξηση κεφαλαίου έκδοση ομολόγου) είναι εκείνες -και αποκλειστικά εκείνες- που δημιούργησαν τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα».

«Η ανακεφαλαιοποίηση τελείωσε οριστικά, η τράπεζα δεν αναμένεται να έχει κάποιο ζήτημα με τα stress tests της ΕΚΤ, καθώς διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε δυσμενές σενάριο», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Άνθιμος Θωμόπουλος και χαρακτήρισε κεφαλαιακά την Πειραιώς «τράπεζα οχυρό».

Στην χρηματοδότηση των νευραλγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο κ. Σταύρος Λεκάκος, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς και μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει με ενεργό και αποτελεσματικό τρόπο η διαχείριση των προβληματικών δανείων ύψους 22 δις ευρώ, που έχουν μεταφερθεί στις δυο ειδικές μονάδες της τράπεζας που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό.

Εφη Καραγεώργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ