Αύξηση κεφαλαίου άνω των 1,5 δις Ευρώ από την Εθνική

Αύξηση κεφαλαίου άνω των 1,5 δις Ευρώ από την Εθνική
Στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,5

έως 2 δις δις Ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η Εθνική Τράπεζα με πολύ πιθανό το σενάριο ολοκλήρωσης της αύξησης προ των εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το αργότερο τη Μεγάλη Τρίτη να συνεδριάσει το ΔΣ της Τράπεζας προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση και να προχωρήσει στη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Η αύξηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών και διάθεση μετοχών σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί δικαίωμα απόκτησης μετοχών και στους εγχώριους επενδυτές στην ίδια τιμή με τους ξένους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό του 1,5 δις Ευρώ υπολείπεται των κεφαλαιακών αναγκών της Εθνικής όπως τις προσδιόρισε η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω των stress tests. Ωστόσο η Εθνική θεωρεί ότι αυτή η ανάγκη μπορεί να καλυφθεί χωρίς αύξηση κεφαλαίου και τα κεφάλαια της αύξησης είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου.
Επισημαίνεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη η τράπεζα αναμένεται να υποβάλλει στη ΤτΕ το capital plan που προβλέπει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ