Ρουσφέτι Στουρνάρα στην Εθνική Τράπεζα

Ρουσφέτι Στουρνάρα στην Εθνική Τράπεζα
Στην κατάθεση τροπολογίας η οποία έχει φωτογραφική διάταξη για την θυγατρική Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Πειρουσίας "Εθνική Πανγαία" προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η τροπολογία κατατέθηκε χθες και περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που βελτιώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ αλλά και τη φωτογραφική για την Πανγαία η οποία προβλέπει ότι παράταση που είχε δοθεί από την Επιτροπή για την εισαγωγή μιας ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο ... παρατεινεται για άλλους 12 μήνες από τη δημοσίευση του νόμου.

Αν δεν δινόταν παράταση η Πανγαια βάση του νόμου θα έπρεπε αν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν εισαγόταν στο ΧΑ να τεθεί σε λύση και εκκαθάρριση. Το θέμα είχε αποκαλύψει το F-press (Πατήστε εδώ για λεπτομέρειες).

Το εντυπωσιακό είναι ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη το Υπουργείο επικαλείται ως δικαιολογία τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την κάμψη της κτηματαγοράς και την πιθανότητα κλονισμού του θεσμού των ΑΕΕΑΠ από τις συνέπειες της μη εισαγωγγής στο ΧΑ. Προφανώς όμως ξεχνά το Χρηματιστηριακό κλίμα, την άνοδο των ήδη εισηγμένων μετοχών ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο αλλά και το γεγονός ότι δεν φρόντισαν από την Εθνική εδώ και 4 χρόνια (τόσα δίνει ο νόμος με τις παρατάσεις να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο.

NIK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ