Η Attica Bank υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Attica Bank υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Attica Bank υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας την προώθηση της αποδοχής και της συμπερίληψης, καθώς και την πολιτική των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Η Attica Bank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που προσχωρεί στη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας ενσωματώσει τα κριτήρια του ESG (Environmental, Social and Governance) και της εταιρικής υπευθυνότητας στις λειτουργίες της, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε από την κυρία Ιωάννα Τσίτουρα, Chief HR Officer της Attica Bank και τον κ. Σταύρο Μηλιώνη, Πρόεδρο του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας, παρουσία της κυρίας Ρόης Χάικου, Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας της Attica Bank και της κυρίας Κατερίνας Ψύχα, Υπεύθυνης Επικοινωνίας του ΚΕΑΝ.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D&I.

Η Chief HR Officer της Attica Bank, κυρία Ιωάννα Τσίτουρα δήλωσε: «Η Attica Bank έχει διαμορφώσει ένα εργασιακό περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής, συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών, που αποκλείει κάθε είδους διάκριση, παρενόχληση ή αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στην εργασία. Στην Attica Bank αναγνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητα είναι βασική συνιστώσα της εταιρικής διακυβέρνησης, της επιχειρηματικής ευθύνης, καθώς και της αποτελεσματικότητας. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας επισφραγίζουμε την αυτοδέσμευσή μας να υπηρετούμε μια εταιρική κουλτούρα χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε «Η Attica Bank είναι ο πρώτος τραπεζικός οργανισμός που γίνεται μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Έχοντας, ήδη, ενσωματώσει στην καθημερινή λειτουργία της πολιτικές σεβασμού της Διαφορετικότητας και υγιούς και ομαλής ένταξης διαφορετικών στελεχών στο ανθρώπινο δυναμικό της, είμαστε σίγουροι ότι θα ενισχύσει με τη συμμετοχή της το δίκτυο των επιχειρήσεων -μελών της Χάρτας. Την υποδεχόμαστε με χαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ