Η Barclays εξετάζει επιλογές για επιχειρήσεις πληρωμών

 Η Barclays εξετάζει επιλογές για επιχειρήσεις πληρωμών


Αναζητά συμβούλους για να αναλύσουν εάν ορισμένες από τις επιχειρήσεις πληρωμών πρέπει να επεκταθούν ή να συνδυαστούν με άλλους παρόχους μέσω συγχώνευσης ή κοινοπραξίας

 

Η Barclays μελετά επιλογές για τις παγκόσμιες δραστηριότητες πληρωμών της ως μέρος μιας ευρύτερης αναθεώρησης του τρόπου κατανομής των πόρων, ανέφεραν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας τις τελευταίες εβδομάδες αναζητά συμβούλους για να αναλύσουν εάν ορισμένες από τις επιχειρήσεις πληρωμών πρέπει να επεκταθούν ή να συνδυαστούν με άλλους παρόχους μέσω συγχώνευσης ή κοινοπραξίας.
Άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία εσόδων από τα περιουσιακά στοιχεία πληρωμών τους και στη σύναψη εμπορικών συνεργασιών με εξειδικευμένους παρόχους, καθώς προσπαθούν να επικεντρωθούν στα βασικά πλεονεκτήματά τους.

Η αναθεώρηση, η οποία βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσει σε καμία αλλαγή στη δομή, θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες που εκδίδουν τραπεζικές κάρτες και εκείνες που προσφέρουν υπηρεσίες πληρωμών για εμπόρους συμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Η Barclays έχει ήδη προσλάβει τουλάχιστον μια μεγάλη εταιρεία συμβούλων και μπορεί να προσλάβει άλλες για να χωρίσουν τις εργασίες.


"Οι τρεις επιχειρήσεις μας συνεχίζουν να αποδίδουν καλά και το επιχειρηματικό μας μείγμα είναι ισχυρό - η ανάπτυξη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων πληρωμών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς", δήλωσε εκπρόσωπος της Barclays.

Οι δραστηριότητες πληρωμών της Barclays κατανέμονται μεταξύ των επιχειρήσεων Barclaycard του Ηνωμένου Βασιλείου και του διεθνούς τμήματος Consumer, Card and Payments (CC&P), του οποίου τα έσοδα αυξήθηκαν 35% πέρυσι σε 4,5 δισεκατομμύρια λίρες (5,68 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω των μεγαλύτερων υπολοίπων καρτών των ΗΠΑ, αλλά h μονάδα σημείωσε πτώση 19% στα κέρδη προ φόρων λόγω υψηλότερων χρεώσεων απομείωσης.

Η UK Barclaycard είχε έσοδα κοντά στο 1,1 δισεκατομμύριο λίρες στερλίνες πέρυσι, 13% χαμηλότερα σε σχέση με το 2021, καθώς οι υψηλότεροι όγκοι δαπανών καρτών αντισταθμίστηκαν από τους πελάτες που εξόφλησαν τα εκκρεμή πιστωτικά υπόλοιπα.

Η μελέτη πληρωμών έρχεται καθώς η Barclays είχε επίσης συντάξει το Boston Consulting Group (BCG) για να πραγματοποιήσει μια αναθεώρηση στρατηγικής ολόκληρου του τραπεζικού ομίλου, δήλωσε στο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα. Το Bloomberg News ανέφερε για την ανάθεση της BCG τον Μάιο.

Ο τρόπος με τον οποίο η τράπεζα πρέπει να κατανείμει τους πόρους μεταξύ πιο προβλέψιμων λιανικών δραστηριοτήτων και ασταθών αποδόσεων από την επενδυτική τράπεζα έχει προσελκύσει τον έλεγχο των επενδυτών.

Υπερβολικά κέρδη το 2022 και αυξανόμενα κόστη έχουν επιβαρύνει τις μετοχές της Barclays, οι οποίες σημείωσαν πτώση περίπου 1,6% φέτος, υποαποδίδοντας τον δείκτη STOXX 600 ευρωπαϊκών τραπεζών που κέρδισε περίπου 6,8%, ενώ ανταγωνιστές όπως η BNP Paribas.

Μια εμπορική γκάφα πέρυσι που οδήγησε σε πρόστιμο 361 εκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές των ΗΠΑ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές σχετικά με πιθανούς κινδύνους στην επενδυτική τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ