BofA: Το stress των τραπεζών είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυστηρότερους δανεισμούς και χρεοκοπίες

 BofA: Το stress των τραπεζών είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυστηρότερους δανεισμούς και χρεοκοπίες

Σύμφωνα με έρευνα πάνω από το 20% δήλωσε ότι πίστευε ότι μια πιστωτική σύγκρουση που θα προέκυπτε από το stress των τραπεζών θα οδηγούσε σε αισθητή ανάκαμψη των εταιρικών χρεοκοπιών

Το stress των τραπεζών πιθανότατα θα περιοριστεί σε μικρό αριθμό πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά θα οδηγήσει σε αυστηρότερους όρους δανεισμού και ανάκαμψη των εταιρικών χρεοκοπιών, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America για πιστωτικούς επενδυτές που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Το χάσμα μεταξύ των ομολόγων υψηλής απόδοσης και του κρατικού χρέους έχει μειωθεί κατά 63% των ημερών μέχρι στιγμής το 2023, ρεκόρ όλων των εποχών, σηματοδοτώντας ότι οι πιστωτικές αγορές πάνε καλά ενόψει της πρόσφατης αναταραχής της αγοράς, ανέφερε η BofA.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων στην τελευταία της έρευνα, περίπου το 36%, δήλωσε ότι αναμένει ότι το stress των τραπεζών θα παραμείνει περιορισμένο σε μικρές τράπεζες με αμφισβητούμενα επιχειρηματικά μοντέλα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι πιο ευάλωτες από την Ευρώπη υπό διαφορετικές ρυθμιστικές εποπτείες.

Ωστόσο, πάνω από το 20% δήλωσε ότι πίστευε ότι μια πιστωτική σύγκρουση που θα προέκυπτε από το stress των τραπεζών θα οδηγούσε σε αισθητή ανάκαμψη των εταιρικών χρεοκοπιών.

Οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε σχεδόν 2.500 τον Μάρτιο, αν'εφερεη έρευνα.


Καθώς οι τράπεζες ενδέχεται να αποσυρθούν από το δανεισμό σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, οι επενδυτές πιστώσεων δεν πίστευαν ότι οι ιδιωτικές πιστωτικές αγορές θα παρέμβουν και θα το αντικαθιστούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ