Παραίτηση Σακελλαρίου από το ΤΧΣ αξιώνει η κυβέρνηση

Παραίτηση Σακελλαρίου από το ΤΧΣ αξιώνει η κυβέρνηση
Την παραίτηση της κας Αναστασίας Σακελλαρίου,  διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνηση, λόγω της εμπλοκής του ονόματος της στην υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί από το πρωί κατά τη διάρκειαενημέρωσης τωνπολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότιη κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας παντού και είχε προαναγγείλει: «Θα τοποθετηθούμε σύντομα».

Και σύμφωνα μεασφαλείς πληροφορίες ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ θα επιλεγεί μέσα από διεθνήδιαγωνισμό.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ηκα Σακελλαρίου τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΤΧΣ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε την στήριξη του υπουργού Οικονομικών και της Τρόικας και«έτρεξε» την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της εισαγγελέως να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» του ΤΤ, κατηγορούμενη -μαζί με 39 ακόμη άτομα-,για απιστία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, από την οποία η ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
Η καΣακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά το έτος 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ