«Βόμβα» από Ζούκερμπεργκ - Απειλεί να αφήσει τους Ευρωπαίους χωρίς Facebook και Instagram

«Βόμβα» από Ζούκερμπεργκ - Απειλεί να αφήσει τους Ευρωπαίους χωρίς Facebook και Instagram

Η Meta πατάει πόδι στα της επεξεργασίας δεδομένων και μπαίνει σε κόντρα με την ΕΕ.

Σε μια εποχή που η Meta και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ περνάνε μεγάλη πίεση, ο επικεφαλής της πιο σημαντικής εταιρείας στο χώρο των social media απειλεί να αφήσει τους Ευρωπαίους χωρίς πρόσβαση σε Facebook και Instagram.

Η εταιρεία έχει ζητήσει να μεταφέρει, να αποθηκεύσει και να επεξεργάζεται τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών σε servers μόνο εντός των ΗΠΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τις επιτρέπεται με την παρούσα φάση.

Μέχρι σήμερα, υπήρχε ένα καθεστώς ανταλλαγής δεδομένων που ελεγχόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον Ιούλιο του 2020 (και λόγω των περιορισμών του GDPR) ακυρώθηκε και έκτοτε γίνεται προσπάθεια για να λυθεί το ζήτημα.

H Meta τονίζει στην υπερασπιστική της γραμμή πως αν δεν επιτραπεί η επεξεργασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στην ίδια όσο και σε αρκετές άλλες αμερικανικές εταιρείες, φέροντας ως παράδειγμα αυτό μιας γερμανικής εταιρείας που δεν θα μπορεί με τα τωρινά δεδομένα να απολαύσει τις υπηρεσίες cloud μιας αμερικανικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ