Ένα στα τρία νοικοκυριά έχει χρέη πάνω από 200.000 ευρώ

Ένα στα τρία νοικοκυριά έχει χρέη πάνω από 200.000 ευρώ
Ένα στα τρία νοικοκυριά έχει οφειλές που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Το αποτέλεσμα αυτό βγήκε με βάση μία πρώτη επεξεργασία ενός μέρους των στοιχείων της και με αφορμή της πληροφορίες που αναφέρουν ως προτεινόμενο από την κυβέρνηση όριο οφειλών το συγκεκριμένο ποσό.

Αν ληφθούν υπ' όψιν και τα άλλα δύο κριτήρια (ετήσιο εισόδημα, αντικειμενική αξία της κατοικίας), τα οποία υποχρεωτικά συνυπολογίζονται, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, τότε είναι προφανές ότι με πλειστηριασμό θα κινδυνεύσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφειλετών, ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει ότι υπάγονται στις λοιπές διατάξεις του νόμου.

Η οργάνωση των καταναλωτών εκτιμά ότι τα κριτήρια του νόμου Κατσέλη για την προστασία της κύριας κατοικίας, που αναμένεται να προσδιοριστούν στο επόμενο διάστημα, στην ουσία θα σημάνουν το τέλος της ευνοϊκής αυτής διάταξης για χιλιάδες νοικοκυριά. Για τους λόγους αυτούς, η ΕΚΠΟΙΖΩ προέβη στις παρακάτω κινήσεις:

  • Απέστειλε σήμερα επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιώργου Δραγασάκη, στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, καθώς και στην πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ζητώντας συναντήσεις με όλους, με στόχο την ανεύρεση δίκαιης λύσης, η οποία θα διευκολύνει ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο.
  • Επανενεργοποίησε την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, με αίτημα να μην τροποποιηθεί ο νόμος Κατσέλη με τον τρόπο που προτείνεται, διότι εκτιμά η οργάνωση των καταναλωτών ότι έτσι οδηγούμαστε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να υπογράψουν το ψήφισμα "ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων στην ιστοσελίδα της www.ekpizo.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ