Tesla: Ο Έλον Μασκ παρουσίασε ανθρωποειδές ρομπότ που θα κάνει... χειρονακτικές εργασίες (vid)

Tesla: Ο Έλον Μασκ παρουσίασε ανθρωποειδές ρομπότ που θα κάνει... χειρονακτικές εργασίες (vid)

Το εντυπωσιακό Tesla Bot παρουσίασε ο ίδιος ο Elon Musk στην εκδήλωση AI Day. Το εντυπωσιακό βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ προκάλεσε το θαυμασμό πολλών, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις άλλων, αφού πολλοί το παρομοίασαν με τον Τerminator.

Το μέλλον είναι εδώ. Ο Έλον Μασκ (Elon Musk), ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε στην εκδήλωση με τίτλο AI Day την Πέμπτη το σχέδιο της εταιρείας του για την ανάπτυξη ενός ανθρωποειδούς μεταλλικού ρομπότ ικανού να εκτελεί επαναλαμβανόμενα καθήκοντα και χειρωνακτικές εργασίες, αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία που θα φέρουν τα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι το πρωτότυπο του Tesla Bot, όπως ονομάστηκε το ρομπότ της καλιφορνέζικης εταιρείας, θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά και θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στα 1,73 μέτρα και θα είναι «φιλικό», αλλά «θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό», αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla.

Το Tesla Bot θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ο Elon Musk, αφού στο μέλλον θα μπορούσε να βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και να μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε δε, πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι «πάρα πολύ ακριβό», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος για το κόστος του.

Για τον ίδιο, η Tesla είναι όπως είπε «η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη «ρομπότ με τροχούς», έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού.

«Είναι λογικό επομένως να υπάρξει κι ένα ρομπότ της Tesla με ανθρωποειδή μορφή», πρόσθεσε.


Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

Ο άνθρωπος με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχει ιδρύσει πολλές start-up εταιρείες όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Tesla τον τελευταίο καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει έρευνες για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που έχει αναπτύξει για τα οχήματά της, τα προγράμματα Autopilot και Full Self Driving. Η έρευνα της Εθνικής Αρχής Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αφορά όλα τα μοντέλα της Tesla από το 2014 ως και το 2021, και ξεκίνησε μετά από 11 ατυχήματα που κατηγορείται πως τα προκάλεσε το Autopilot.

Πηγή: caranddriver.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ