Τα κοινωνικά δίκτυα εξορίζουν τον Τραμπ

Τα κοινωνικά δίκτυα εξορίζουν τον Τραμπ

Μετά το Facebook που πάγωσε τον λογαριασμό του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ για τουλάχιστον ως τις 20 Ιανουαρίου και το Twitter που πήρε το δραστικό μέτρο της διαγραφής του λογαριασμού του, οι μεγάλες διαδικτυακές υπηρεσίες κόβουν ή μία μετά την άλλη τις γέφυρές τους με τον Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του.

Η αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Τραμπ στο Facebook επεκτείνεται και στο -ελεγχόμενο από το Facebook- Instagram. Το Snapchat έχει κλείσει επίσης τον λογαριασμό του Ντ. Τραμπ, ενώ το TikTok διαγράφει δημοσιεύσεις που καλούν σε νέες συγκεντρώσεις στο Καπιτώλιο.

Η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου Parler το οποίο χρησιμοποιείται από οπαδούς του Ντ. Τραμπ καθώς και από οπαδούς της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ διεγράφη από το Google Play, ενώ ανάλογη κίνηση εξετάζει και η Apple.

H πλατφόρμα online πληρωμών Stripe ανακοίνωσε πως δεν θα δέχεται συναλλαγές που σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ομάδα υποστήριξής του. Το Reddit έκλεισε τις κατηγορίες συζητήσεων που αφορούν στον απερχόμενο Πρόεδρο, ενώ και η εμπορική πλατφόρμα Shopify έκλεισε δύο online καταστήματα που σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ