Πρώτο μεγάλο τεστ για την τηλεκπαίδευση

Πρώτο μεγάλο τεστ για την τηλεκπαίδευση

Στη... μάχη της οθόνης μπαίνουν από σήμερα οι περίπου 650.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της χώρας.

Μία εβδομάδα έχει συμπληρώσει η τηλεκπαίδευση για τους 600.000 μαθητές των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα στην πλατφόρμα Webex της Cisco κατά τις πρωινές ώρες.

Τη σκυτάλη θα παίρνουν από σήμερα και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ξεκινούν μαθήματα στις 2 το μεσημέρι και ως τις 5 το απόγευμα, με τη διδακτική ώρα να συμπιέζεται στα 30 λεπτά.

Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία ανέτρεψε τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν οι υποδομές θα κατορθώσουν να «σηκώσουν» τον επιπλέον φόρτο. Η κατανομή που έχει επιλέξει το υπουργείο Παιδείας, με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ξεκινά το πρωί και την πρωτοβάθμια το απόγευμα είναι, ουσιαστικά, μία ρύθμιση που την υποχρεώνει ο φόβος για κατάρρευση των συστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα και λόγω βλάβης σε ένα υπο-σύστημα της Cisco η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια από την αντιπολίτευση. Έκτοτε, πολλοί γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για προβλήματα στη λειτουργία και απόδοση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, της διαδικτυακής πύλης μέσω της οποίας γίνεται η σύνδεση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μένει να φανεί αν από τη σημερινή ημέρα θα ενταθούν τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ