Η επένδυση της Microsoft «κοιτάζει» προς το Λαύριο

Η επένδυση της Microsoft «κοιτάζει» προς το Λαύριο

Το παλιό εργοστάσιο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» φέρεται να επιλέγει η Microsoft για την κατασκευή των data centers της.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν προ δεκαπενθημέρου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, η αμερικανική εταιρεία εμφανίζεται να κοιτάζει προς το νότιο ακρωτήριο της Αττικής για την ανέγερση των νέων της εγκαταστάσεων.

Σχετικό δημοσίευμα του ICTplus αναφέρει ότι η έκταση στην οποία βρίσκεται το παλαιό εργοστάσιο της «Αιγαίον» φτάνει τα 100 στρέμματα και γειτνιάζει με άλλα οικόπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των data centers.

Η περιοχή του Λαυρίου έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση σε δίκτυο υψηλής τάσης.

Η κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον» είχε ανεγερθεί από τον επιχειρηματία Δημήτρη Καρέλλα στη δεκαετία του '50. Η πτώχευση της εταιρείας στις αρχές της δεκαετίας του '90 άφησε πίσω της 1.500 ανέργους και μετέτρεψε το Λαύριο σε πρωτεύουσα της ανεργίας με τα συσσίτια να κάνουν την εμφάνισή τους σε μια περίοδο όπου το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας ζούσε σε συνθήκες ευημερίας. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες γειτνιάζουν με το λιμάνι του Λαυρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ