Αποκαλυπτήρια για το PlayStation 5

Αποκαλυπτήρια για το PlayStation 5

Με την πιο κρίσιμη πληροφορία, αυτή της τιμής, να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό η Sony έκανε το βράδυ της Πέμπτης τα αποκαλυπτήρια της νέας της παιχνιδοκονσόλας.

Το PlayStation 5 διαθέτει ένα ριζικά ανασχεδιασμένο χειριστήριο που όπως αναφέρει η Sony θα προσφέρει μια νέα εμπειρία στους παίκτες, ενώ η νέα κονσόλα υπόσχεται επίσης φόρτωση των παιχνιδιών και, ουσιαστικά, μηδενισμό του χρόνου αναμονής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νέα παιχνιδοκονσόλα θα υποστηρίζει ανάλυση 4Κ και 3D ήχο, ενώ θα υπάρξει και έκδοση του Playstation 5 χωρίς δίσκο.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά στη λιανική τιμή του Playstation 5 ούτε στον ακριβή χρόνο διάθεσή της κονσόλας στα καταστήματα. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από τα ερχόμενα Χριστούγεννα, γεγονός που προμηνύει μια σκληρή μάχη με την Microsoft η οποία επίσης για την ίδια περίοδο προγραμματίζει την εμπορική διάθεση του νέου Xbox.

Σύμφωνα με στοιχεία εταιρειών ερευνών, η Sony κυριαρχεί στον χώρο των παιχνιδοκονσολών, καθώς έχει πουλήσει έως σήμερα 108 εκατ. PlayStation από την έκδοση 1 έως και το PS4. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Nintento με 53 εκατ. μονάδες του Switch και στην τρίτη η Microsoft με 49 εκατ. Xbox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ