«Άφιξη» της Stripe στην Ελλάδα

«Άφιξη» της Stripe στην Ελλάδα

Η παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Stripe επεκτείνεται σε οκτώ ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Stripe δίνει τη δυνατότητα στις ψηφιακές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν, να αναπτυχθούν, να επεκτείνουν τις εργασίες τους σε παγκόσμια κλίμακα και να δέχονται χρηματικές συναλλαγές από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Η Stripe διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για εκατομμύρια επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου νεοσύστατων startup και μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Google, η Amazon, η Uber και το Shoppify. Ήδη εταιρείες όπως η Eventora καθώς και φορείς όπως η Greenpeace χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Stripe στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά τον κόσμο.

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό ταλέντο και πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να επεκταθούν παγκοσμίως» αναφέρει ο κ. Felix Huber, Επικεφαλής για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τη Stripe. «H Stripe στοχεύει στην ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να εξάγουν τη δημιουργικότητά τους και την φιλοδοξία τους στον υπόλοιπο κόσμο».

Ξεκινώντας από σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται πληρωμές σε περισσότερα από 130 συναλλάγματα, σε μόλις δέκα λεπτά. Για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών και ταμείων της Stripe. Εκτόςαπό την αποδοχή πληρωμών, οι εταιρείες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Stripe προκειμένου να διευθετήσουν λογιστικά θέματα, λογαριασμούς, πληρωμές σε τρίτους καθώς και πληρωμές μέσω κινητού – όλα από έναν κεντρικό πίνακα. Οι χρήστες Stripe μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Εκτός από τις προκλήσεις που υπάρχουν στη διαχείριση πολλαπλών συναλλαγμάτων, η ηλεκτρονική απάτη είναι ένα σύνηθες εμπόδιο για τις επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για πωλήσεις ανά τον κόσμο. Η Stripe χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που παρέχει ασυναγώνιστη προστασία σε θέματα ηλεκτρονικής απάτης και ψεύτικων συναλλαγών, τόσο στις ελληνικές επιχειρήσεις όσο και στους πελάτες τους.

Η Stripe επιταχύνει νέα μοντέλα ηλεκτρονικών επιχειρήσεων και καθοδηγεί τις παραδοσιακές επιχειρήσεις να εξελιχθούν γρήγορα.

Καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες διενεργούνται ψηφιακά, ένα μεγάλο κύμα νέων ψηφιακών επιχειρήσεων αναδύεται και περιλαμβάνει συλλογικές χρηματοδοτήσεις, νέες αγορές και συνδρομητικές υπηρεσίες. Η Stripe είναι σε θέση, να εξοπλίσει τους προγραμματιστές και επιχειρηματίες στην Ελλάδα με όλα τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να συμμετέχουν ως μέλη στη νέα ομάδα των διαδικτυακών «γιγάντων».

«Χάρη στη Stripe αυτοματοποιούμε εύκολα πληρωμές για συνδρομές και πωλήσεις εισιτηρίων από διοργανωτές εκδηλώσεων. H δημιουργία λογαριασμού στη Stripe είναι ταχύτατη και ανοίγει ένα νέο κόσμο, για τις υπηρεσίες πληρωμών». - Νίκος Τσάμης, CEO, Eventora.

«Στη Greenpeace λειτουργούμε με στόχο την αλλαγή στην αντίληψη και συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον και την προώθηση της ειρήνης. Οι εργασίες μας επεκτείνονται σε περισσότερες από 55 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και στον Ειρηνικό. Μέσω της Stripe, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους υποστηρικτές μας για την οικονομική τους βοήθεια». Δημήτριος Λυριντζής,Greenpeace.

H τιμολόγηση της Stripe δεν περιλαμβάνει επιπρόσθετα έξοδα εγκατάστασης ή κρυφές χρεώσεις. Ξεκινάει στο 1,4% + 0,25 € για κάθε χρέωση κάρτας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ