Στο μάτι του κυκλώνα Google, Facebook, Apple

Στο μάτι του κυκλώνα Google, Facebook, Apple

Οι τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί φέρονται να βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών που διερευνούν τυχόν αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Μετά τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών για τη διερεύνηση των πρακτικών της Google από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, νέες αναφορές κάνουν λόγο για πιθανές έρευνες στην Apple και το Facebook.

Ειδικότερα για το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο την έρευνα πρόκειται να διεξάγει η επιτροπή Εμπορίου, ενώ η είδηση δεν άφησε ανεπηρέαστη τις μετοχές των τριών εταιρειών. Μαζί τους όμως πιέσεις δέχθηκαν και οι πιέσεις άλλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Netflix και η Amazon, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να φοβούνται διεύρυνση του κύκλου των ερευνών.

Η Google αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά από πρακτικές που ακολουθεί σε τομείς όπως η υπηρεσία αναζήτησης, που αποτέλεσε άλλωστε το πρώτο βήμα στην εικοσαετή ανάπτυξή της. Για το Facebook γίνεται επίσης λόγος για ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ενώ για την Apple την έρευνα θα διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο και εδώ τη διαπίστωση ενδεχόμενων παραβάσεων της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ