Το Facebook “κόβει” δικό του νόμισμα

Το Facebook “κόβει” δικό του νόμισμα

Το Facebook ετοιμάζει τη δική του εκδοχή κρυπτονομίσματος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες του WhatsApp για τη μεταφορά χρημάτων.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times που επικαλούνται πέντε πρόσωπα που έχουν γνώση των εργασιών που πραγματοποιούνται με μυστικότητα στο εσωτερικό του Facebook. Μέχρι σήμερα η δυνατότητα πληρωμών μέσα από το Facebook είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία, με τη συναλλαγή να πραγματοποιείται με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Το πλεονέκτημα του Facebook δεν είναι άλλο από τη συνδρομητική βάση των περίπου 2 δισ. ανθρώπων που διατηρούν λογαριασμό σε αυτό, όμως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τα άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε παράνομες δραστηριότητες για να παρακάμπτουν το τραπεζικό σύστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 50 τεχνικοί του Facebook εργάζονται στο πρόγραμμα και πως βρίσκονται σε ένα απομονωμένο σημείο με ελεγχόμενη πρόσβαση και μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες τεχνικών. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως το δικό της κρυπτονόμισμα ετοιμάζει η εφαρμογή επικοινωνίας Telegraph που σήμερα έχει 300 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ