Εισβολή παιδόφιλων στο YouTube - Μαζική έξοδος των διαφημιζόμενων

Εισβολή παιδόφιλων στο YouTube - Μαζική έξοδος των διαφημιζόμενων

Αντιμέτωπο με τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών βρίσκεται το YouTube της Google, μετά την απόφαση που έχουν λάβει μεγάλοι διαφημιζόμενοι να σταματήσουν την προβολή διαφημίσεών τους στην πλατφόρμα.

Η Nestle και η Epic Games (που έχει γίνει γνωστή από το παιχνίδι Fortnite) ανακοίνωσαν πως αποσύρουν μέρος των διαφημίσεών του, ενώ σε απόσυρση προχώρησαν η Disney, η Hasbro και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T. Αιτία αποτελεί η αδυναμία του YouTube και της Google στο οποίο ανήκει να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους που συμμετέχουν στον σχολιασμό βίντεο όπου εμφανίζονται μικρά παιδιά, κυρίως κορίτσια.

Οι διαφημιζόμενοι αντιδρούν. "Μέχρι η Google να είναι σε θέση να προστατεύσει το όνομά μας από το προσβλητικό περιεχόμενο" αναφέρει η ΑΤ&Τ, ενώ η Hasbro αναφέρει πως έχει ζητήσει από την Google να της πει σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει για την απομάκρυνση του προσβλητικού περιεχομένου.

Οι διαφημιζόμενοι δεν προβληματίζονται μόνο για τη δραστηριότητα των παιδόφιλων αλλά και για την εμφάνιση περιεχομένου που προωθεί θέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και εξαιρετικά βίαιου περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ