Ελληνική τεχνογνωσία στην υπηρεσία της Διεθνούς Αμνηστίας

Ελληνική τεχνογνωσία στην υπηρεσία της Διεθνούς Αμνηστίας

Η Athens Technology Center (ATC) με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει πως η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε την πλατφόρμα Truly Media για την υποστήριξη της καθημερινής διαδικασίας επιβεβαίωσης αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε την πλατφόρμα Truly Media για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για λογισμικό που αναπτύχθηκε από την ATC σε συνεργασία με τη Deutsche Welle (DW)
Η Athens Technology Center (ATC) με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει πως η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε την πλατφόρμα Truly Media για την υποστήριξη της καθημερινής διαδικασίας επιβεβαίωσης αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κα. Tirana Hassan, Amnesty International's Crisis Response Director επισήμανε τη θετική τους εμπειρία μετά και τη δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας: "Σε συνεργασία με πανεπιστήμια-ηγέτες παγκοσμίως, η Ομάδα Ψηφιακής Επιβεβαίωσης (Digital Verifications Corps, DVC) του οργανισμού, μπήκε στην αιχμή της ψηφιακής εξέλιξης σε ό,τι αφορά θέματα έρευνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε βέβαιοι πως η αξιοποίηση της πλατφόρμας Truly Media θα φέρει την σημαντική μας δουλειά στο επόμενο επίπεδο.”
Η εν λόγω συνεργασία ανακοινώθηκε επίσημα κατά την πρόσφατη ετήσια διάλεξη του επιστημονικού οργάνου του Ευρωκοινοβουλίου (Εκτίμηση των Επιστημονικών και Τεχνολογικών Επιλογών - STOA Annual Lecture 2017) από τον κο Γιάννη Κλιάφα της ATC και τον κο Wilfried Runde της DW. Η ευρωβουλευτής κα Εύα Καιλή, Πρόεδρος του STOA, ανέφερε: "Η πλατφόρμα Truly Media είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους οργανισμούς προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων να αντιμετωπίσουν τη λανθασμένη πληροφόρηση. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι βάσεις για τη δημιουργία της δόθηκαν από ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ. Πιστεύω επίσης πως η πολιτική μπορεί να ωφεληθεί από τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών προκειμένου να προλάβει περιστατικά δυσφήμησης κατά τη διάρκεια εκλογικών αναμετρήσεων παγκοσμίως. "
Με την πλατφόρμα Truly Media, επαγγελματίες των ΜΜΕ αλλά και στελέχη οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορούν να εξιοποιήσουνε ένα σύνολο εξελιγμένων ψηφιακών εργαλείων για την επιβεβαίωση ειδήσεων (κείμενο, εικόνα ή videos) καθώς αυτά κοινοποιούνται απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα, σε πραγματικό χρόνο, διευκολύντοντας τη συνεργασία από κάθε σημείο της γης. Σύμφωνα με τον κο Γιάννη Κλιάφα, Γενικό Διευθυντή της ATC: “το Truly Media αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολυετούς εμπειρίας της ATC στην αγορά των media. Κατά την ανάπτυξη της πλατφόρμας, εφαρμόσαμε τεχνολογίες αισμής και δουλέψαμε τόσο με δημοσιογράφους της DW όσο και με αντιπροσώπους οργανισμών προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις απαιτούμενες δοκιμές. Η πλατφρόμα Truly Media έχει ήδη ενσωματωθεί στην σουίτα newsasset της ATC, ένα cloud-based σύστημα που ενοποιεί τη διαδικασία διαμόρφωσης και διαχείρισης δημοσιογραφικής ύλης για έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ακόμα και πρακτορεία ειδήσεων.»
Τέλος, ο κος Peter Limbourg, DW Director, καλοσώρισε την υιοθέτηση της πλατφόρμας και από χώρους διαφορετικούς των ΜΜΕ: " Η πλατφόρμα Truly Media υποστηρίζει τον εντοπισμό online περιστατικών παραπληροφόρησης, με τρόπο αποτελεσματικό. Η ανάπτυξή της αποτελεί απόδειξη των ικανοτήτων της DW για καινοτόμες λύσεις και σε αυτό το πεδίο. Το γεγονός ότι η Διεθνής Αμνηστία θα την χρησιμοποιεί μας κάνει υπερήφανους, τεκμηριώνει την ανάγκη για το εν λόγω εργαλείο."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------H Athens Technology Center (ATC) σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας στην αγορά των ΜΜΕ, εξυπηρετώντας πρακτορεία ειδήσεων και ειδησεογραφικούς οργανισμούς για πάνω από 20 χρόνια. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου των ψευδων ειδήσεων, η ATC ανέπτυξε την πλατφόρμα Truly Media, σε συνεργασία με την DW. Πρόκειται για ένα online περιβάλλον συνεργασίας όπου χρήστες από κάθε σημείο του πλανήτη έχουν στη διάθεσή τους εξελιγμένα ψηφιακά εργαλεία για την επαλήθευση ειδήσεων, εικόνων και video όπως αυτά μοιράζονται απευθείας από τους χρήστες των social media (user generated content, USG).