Μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης στα καινούργια samsung το 2018

Μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης  στα καινούργια samsung  το 2018
Τα smartphones σήμερα είναι αρκετά γρήγορα, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε να δούμε ακόμη πολλά. Μέσα στο 2018 αναμένουμε UFS storage για smartphones και άλλες mobile συσκευές με απόδοση ανάγνωσης εγγραφής έως 50000/40000 IOPS. Συγκριτικά σήμερα βρισκόμαστε γύρω στα 19000/14000 IOPS (input/output operations per second).

Το UFS storage χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τη Samsung στη σειρά Galaxy S6 για την ενεργοποίηση ταχυτήτων ανάγνωσης/εγγραφής πέρα από το eMMC standard.

Μια εταιρεία ονόματι Silicon Motion Technology κατάφερε να αναπτύξει την τεχνολογία και ανακοίνωσε μια σειρά από UFS 2.1 memory controllers. Εκτός από τις εντυπωσιακές ταχύτητες που είδαμε παραπάνω, υπάρχει και υποστήριξη για χωρητικότητα έως και 512GB. Σε σύγκριση με τη μνήμη eMMC 5.1, που είναι ακόμη σε μοντέλα που δεν ανήκουν στην κατηγορία της ναυαρχίδας, η UFS 2.1 είναι έως και 3 φορές ταχύτερη. Επίσης, αναμένεται να αντικαταστήσει εντελώς την τεχνολογία eMMC μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η παραγωγή UFS 2.1 controllers θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2017 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία που δείχνουν τα δείγματα σε επιλεγμένους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ