Το πρώτο ατύχημα του αυτοκινούμενου της Google

Το πρώτο ατύχημα του αυτοκινούμενου της Google
Μέχρι τον προηγούμενο μήνα η Google μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι τα αυτοκινούμενα οχήματά της έχουν διανύσει πάνω από 1.609.344 χλμ χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα. Τα αυτοκίνητα της Google έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, αλλά δεν έφταιγαν σε κανένα.

Όμως στις 14 Φεβρουαρίου το Google car ενεπλάκη σε ένα ατύχημα στο οποίο έχει μέρος της ευθύνης. Σύμφωνα με το report της Google προς τις αρχές της Καλιφόρνια (το οποίο δημοσιοποιείται σήμερα), το αυτοκίνητο κινούνταν στην δεξιά πλευρά, καθώς πλησίαζε σε μια διασταύρωση βρέθηκε μπροστά του ένας σάκος με άμμο και έπρεπε να τον αποφύγει.

Κινήθηκε αργά στην αριστερή λωρίδα μπροστά από ένα λεωφορείο περιμένοντας το λεωφορείο να μειώσει ταχύτητα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το αποτέλεσμα ήταν τα δυο αυτοκίνητα να συγκρουστούν, αλλά η σύγκρουση δεν ήταν σοβαρή και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το μόνο πρόβλημα για την Goole είναι ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται πλέον ότι τα αυτοκίνητά της δεν προκαλούν ατυχήματα.

Η Google εκτιμά ότι το λεωφορείο κινούνταν με 24km την ώρα του ατυχήματος ενώ το Google car είχε ταχύτητα 3 χιλιομέτρων. Φαίνεται ότι είναι ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και αν ήταν άνθρωπος πίσω από το τιμόνι και των δυο οχημάτων.

Ωστόσο, για να πείσει την κοινή γνώμη για την χρήση αυτοκινούμενων οχημάτων, η Google θα πρέπει να τα σχεδιάσει έτσι ώστε να είναι πολύ καλύτερα απ΄ότι ένας οδηγός. Προς το παρόν δεν έχουμε τα δεδομένα ούτε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα αυτόνομα οχήματα είναι πιο ασφαλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ