Αλλάζει το Twitter - Γιατί έκλεισε 125.000 λογαριασμούς

Αλλάζει το Twitter - Γιατί έκλεισε 125.000 λογαριασμούς
Το Twitter είναι έτοιμο να «ταρακουνήσει» τα timelines των χρηστών του, αναδιατάσσοντας τα, έτσι ώστε να μην υπάρχει χρονική σειρά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο design του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το BuzzFeed News. Το Twitter θα σταματήσει να εμφανίζει τα τιτιβίσματα βάσει της ώρας, αλλά θα τα ταξινομεί βάσει της συνάφειας ή της σημασίας.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από αλλαγές που έγιναν από τον νέο CEO Τζακ Ντόρσει. Οι περισσότερες από αυτές φέρνουν το Twitter πιο κοντά στη γραμμή του Facebook, όπως τα favouriting tweets.

Η εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζεται στο να θέσει εκτός της χρονολογική σειρά. Το 2014, ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, είπε ότι η χρονολογική σειρά στα tweets «δεν είναι η πιο σχετική εμπειρία του χρήστη».

Ορισμένες πτυχές της μη χρονολογικής προσέγγισης ήδη εμφανίζονται. Εάν οι χρήστες δεν έχουν εισέλθει στο δίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, η ροή εμφανίζει τμήμα των tweets που έχουν αναρτηθεί στο μεσοδιάστημα.

Γιατί έκλεισε 125.000 λογαριασμούς τοTwitter

Στο κλείσιμο 125.000 λογαριασμών χρηστών προχώρησε το Twitter στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ενάντια στο «τρομοκρατικό περιεχόμενο» και κατόπιν πιέσεων που έχει δεχτεί από κυβερνήσεις για να σταματήσει την τζιχαντιστική προπαγάνδα που γίνεται μέσω των σελίδων του.

«Από τα μέσα του 2015 κλείσαμε περισσότερους από 125.000 λογαριασμούς επειδή εξαπέλυσαν απειλές ή προωθούσαν τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε σε μήνυμά του το Twitter.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς αυτούς συνδέονταν κυρίως με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Καταδικάζουμε τη χρήση του Twitter για την προώθηση της τρομοκρατίας και οι κανόνες (χρήσης) του Twitter αναφέρουν με σαφήνεια ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά, ή κάθε βίαιη απειλή, δεν επιτρέπεται στην υπηρεσία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το δίκτυο παραδέχτηκε πάντως ότι δεν υπάρχει «ένας μαγικός αλγόριθμος για να εντοπίζουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο» αλλά διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες» θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους κανονισμούς του και να συνεργάζεται με τις αρχές και με άλλους οργανισμούς «ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ