Εννέα εργαλεία του Google Chrome που διευκολύνουν τη ζωή μας στο ίντερνετ

Εννέα εργαλεία του Google Chrome που διευκολύνουν τη ζωή μας στο ίντερνετ
Από το 2008 όπου και έκανε την εμφάνισή του, ο Google Chrome κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers στον κόσμο αφήνοντας πίσω του το Firefox και το Internet Explorer. Και ενώ η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί τον Google Chrome, ελάχιστοι γνωρίζουν τις άπειρες δυνατότητες που δίνει ο εν λόγω περιηγητής.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 9 προσθήκες του Google Chrome που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη:

1. Clearly

Θα σου έχει συμβεί σίγουρα: έχεις βρει ένα ενδιαφέρον άρθρο στο οποίο θέλεις να επικεντρωθείς, αλλά οι διαφημίσεις και τα sidebars που το περιβάλλουν σου αποσπούν την προσοχή ή σε κουράζουν. Το Clearly είναι ένα extension που θα σε απαλλάξει από όλα όσα περιττεύουν και θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις την ανάγνωσή σου… “καθαρά”!

2. The Great Suspender

Αν χρειάζεται να έχεις πολλές ανοιχτές καρτέλες στον Chrome ταυτόχρονα, είτε γιατί το απαιτεί η εργασία σου, είτε επειδή σε εξυπηρετεί να έχεις άμεσα διαθέσιμες όλες τις σελίδες που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, το The Great Suspender είναι ένα extension που δε θα αποχωρίζεσαι.Πώς λειτουργεί;

Μετά από ένα χρονικό διάστημα που εσύ καθορίζεις, το extension αδρανοποιεί τις καρτέλες που δεν έχουν προσπελαστεί, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται σημαντικά η μνήμη που καταναλώνει ο Chrome. Τα suspended tabs διατηρούν το συγκεκριμένο status ακόμα και μετά από μία πιθανή επανεκκίνηση του Chrome, με αποτέλεσμα να μην γίνονται όλα reload και έτσι να επιτυγχάνονται αυξημένες ταχύτητες φόρτωσης.

Όταν θελήσεις να μεταβείς στο περιεχόμενο της καρτέλας, μπορείς να το ανακτήσεις με ένα απλό κλικ, ενώ αν υπάρχουν σελίδες που δεν επιθυμείς να αδρανοποιούνται ποτέ, έχεις τη δυνατότητα να τις καταχωρίσεις σε μια λίστα, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση.

3. Juntoo

Αν θες να μοιραστείς με τον γραφίστα ή developer σου σημειώσεις και σχόλια για αλλαγές και προτάσεις μιας web σελίδας, το Juntoo είναι ένα extension που θα σου λύσει τα χέρια. Εγκαθιστώντας το στον Chrome, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, να πατήσεις το αντίστοιχο εικονίδιο πάνω δεξιά και να ανοίξεις την επιλογή Annotate. Πατώντας σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας όπου βρίσκεσαι, μπορείς να κρατήσεις μια σημείωση, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις ούτε ένα παράθυρο.

Αφού τελειώσεις, αρκεί να πατήσεις το εικονίδιο ξανά. Αυτόματα αποθηκεύονται τα σχόλιά σου στη σελίδα και δημιουργείται ένα μοναδικό link για να τη μοιραστείς με όποιον θέλεις!

4. Strict Workflow

Όσο προσηλωμένοι και αν είμαστε καθημερινά στη εργασία μας, κάποιες φορές όλοι χρειαζόμαστε μια έξτρα βοήθεια στη διαχείριση του χρόνου μας. Το Strict Workflow είναι εμπνευσμένο από την τεχνική Pomodoro (25 λεπτά αδιάσπαστης εργασίας / 5 λεπτά διάλειμμα), αλλά κάνει κάτι παραπάνω, που θα λατρέψεις και θα μισήσεις ταυτόχρονα: κατά τη διάρκεια του working session μπλοκάρει συγκεκριμένες σελίδες, που είτε περιλαμβάνονται στη λίστα από προεπιλογή και που παραδοσιακά μας αποσπούν την προσοχή, είτε σελίδες που έχεις προσθέσει εσύ!

5. Black Menu for Google

Εγκαθιστώντας το συγκεκριμένο extension, εμφανίζεται στον browser σου ένα μενού που έχει συγκεντρωμένες τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι καθημερινά: το Gmail, το Youtube, το Google Calendar, το Google Drive κλπ.

6. Grammarly Spell Checker & Grammar Checker

Απλώς γράφεις το κείμενό σου και το Grammarly Spell Checker & Grammar Checker αναλαμβάνει να κάνει αυτόματα τον έλεγχο, να υπογραμμίσει τα λάθη και να σου προτείνει εναλλακτικές, που ίσως να σε εξυπηρετούν.

7. Jot

Το Jot είναι ακόμα ένα extension που φιλοδοξεί να κατακτήσει την κενή σελίδα που εμφανίζεται, όταν ανοίγεις μία νέα καρτέλα – και τα πηγαίνει αρκετά καλά! Όπως λέει και το όνομά του, σου παρέχει τη δυνατότητα να καταγράψεις γρήγορες σημειώσεις κατευθείαν στον browser, απλώς ανοίγοντας ένα νέο tab.Και το καλύτερο; Αν κλείσεις κατα λάθος το tab ή μεταβείς σε κάποια ιστοσελίδα, οι σημειώσεις σου έχουν ήδη αποθηκευτεί και επανεμφανίζονται τη στιγμή που θα ανοίξεις ξανά μία καινούργια καρτέλα.

8. Page Ruler

Αν ασχολείσαι με το design, το Page Ruler είναι ένα extension που θα βρεις πολύ χρήσιμο στην καθημερινότητά σου. Απλώς το εγκαθιστάς στον browser και με ένα μόνο click έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις το μέγεθος οποιουδήποτε στοιχείου μέσα σε μία σελίδα και να δεις αμέσως τις διαστάσεις του στη μπάρα που εμφανίζεται στην κορυφή.

9. Unlimited Free VPN – Hola

Μπορεί το Netflix να είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας, τι γίνεται, όμως, με τα υπόλοιπα sites που μπλοκάρουν το περιεχόμενο σε συγκεκριμένες περιοχές; Τη λύση έρχεται να δώσει το Unlimited Free VPN – Hola, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώσεις το περιεχόμενο που επιθυμείς, με ένα μόνο click!

ΠΗΓΗ: ΤοpHost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ