Τέλος στα passwords- Έρχεται νέα τεχνολογία από την Google

Τέλος στα passwords- Έρχεται νέα τεχνολογία από την Google
Ένα νέο σύστημα δοκιμάζει η Google, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να συνδέονται με τον λογαριασμό τους χωρίς την χρήση passwords.

Το παρατήρησε και το κοινοποίησε πρώτος ο χρήστης του Reddit rp1226, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να συνδεθεί με το λογαριασμό του στην Google, σε ένα συμβατικό desktop pc, μέσω του smartphone του.

Την παραπάνω ιστορία, επιβεβαίωσε προ ολίγου η Google στο έγκυρο Venturebeat, αναφέροντας ότι "προσκαλέσαμε περιορισμένο αριθμό χρηστών να μας βοηθήσουν να τεστάρουμε έναν νέο τρόπο σύνδεσης στους λογαριασμούς τους στην Google - χωρίς τη χρήση password".

Όπως περιγράφει ο χρήστης του reddit, η Google ζητάει από το χρήστη να συναινέσει ώστε το κινητό του να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ταυτοποίησης. Αφού εισάγει την διεύθυνση του email του, το σύστημα "συνομιλεί" με την συσκευή και με ένα κλικ σ' ένα pop-up επιβεβαίωσης που εμφανίζεται στο smartphone ο χρήστης εισέρχεται στο σύστημα. Όπως θα γινόταν εάν πληκτρολογούσε το password του.

Σύμφωνα με αναφορές, τις οποίες επικαλείται το TheNextWeb, το σύστημα της Google είναι συμβατό και με συσκευές Android, όσο και με συσκευές IOS.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ