Έρχονται τα ταξί «χωρίς οδηγό» - Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχονται τα ταξί «χωρίς οδηγό» - Όλες οι λεπτομέρειες
Εταιρία με υπηρεσίες αυτόνομων ταξί σχεδιάζει μέσα στο επόμενο έτος ο τεχνολογικός κολοσσός Google υπό την «ομπρέλα» της Alphabet, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση επί της στρατηγικής της εταιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg ηGoogle σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρικής μονάδας αυτόνομων/αυτοοδηγούμενων οχημάτων, που θα προσφέρει διαδρομές έναντι χρηματικού ποσού.

Τα αυτόνομα οχήματα της εταιρίας έχουν καταγράψει 1,6 χλμ. διαδρομών σε δημόσιους δρόμους, κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο και το Όστιν του Τέξας, κάτι που καθιστά τους εν λόγω δρόμους ιδανικούς για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας.

Οι στόλοι των οχημάτων θα περιλαμβάνουν τόσο μεγάλα, όσο και μικρά αυτοκίνητα, που θα αρχίσουν πρώτα να χρησιμοποιούνται σε περιορισμένους χώρους, όπως πανεπιστημιακά campus, στρατιωτικές ή εταιρικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κούρσα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου στόλου οχημάτων εντάθηκε τον Φεβρουάριο, μετά από αναφορές περί ανάπτυξης ανταγωνιστικής εταιρείας προς την Uber Technologies Inc από την Google.

Τον Σεπτέμβριο η Google X προσέλαβε τον Τζον Κράφτσικ, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα, αλλά δεν αποκλειόταν κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρίας είχαν πει ότι δεν υπήρχαν σχέδια μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων/ φορτηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ