Τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου επηρεάζουν το Wi-Fi

Τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου επηρεάζουν το Wi-Fi
Διάφορα πράγματα μπορούν να κάνουν τις ασύρματες συνδέσεις (Wi-Fi) πιο αργές. Ένα από αυτά είναι και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom, που επικαλείται το BBC, οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από απρόσμενες πηγές, όπως τα «μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από τον φούρνο μικροκυμάτων και από τα χριστουγεννιάτικα φωτεινά στολίδια.

Η Oftcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μπόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα.

Οι Βρετανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου και οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι - και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές, με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια ολόγυρα.