Ποιοι κολοσσοί της τεχνολογίας δίνουν τα χέρια και γιατί

Ποιοι κολοσσοί της τεχνολογίας δίνουν τα χέρια και γιατί
Στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε δυο πολυθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, προκειμένου οι εταιρείες να τονώσουν τις πωλήσεις τους.

Ο λόγος για τηνCisco και τηνEricsson, οι οποίες αναμένουνη συμφωνία να φέρει ένα δισ. δολάρια σε έσοδα για την καθεμία μέχρι το 2018, σύμφωνα με το MarketWatch.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνεργασία σε επίπεδο επιχειρήσεων παγκοσμίως αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, πρόκειται να εστιάσει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς δικτύων. Οι δύο εταιρείες αναμένουν πως η συνεργασία θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις like-for-like της Ericsson έχουν πέσει κατά 7% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ έχουν παραμείνει σχεδόν στάσιμες κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως τόνισε η εταιρεία, η συνεργασία θα διευρύνει την αγορά της κυρίως σε επαγγελματικές υπηρεσίες, λογισμικό και τη μεταπώληση προϊόντων της Cisco.

«Είμαι το No. 1 στα ασύρματα δίκτυα στον κόσμο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Hans Vestberg, μιλώντας στο Reuters, ενώ πρόσθεσε πως «η Cisco είναι μακράν το Νο. 1 στον κόσμο στους IP routers. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις».

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, οι εταιρίες τόνισαν πως μαζί θα προσφέρουν υπηρεσίες που συνδέονται με το routing, τα κέντρα δεδομένων, τη δικτύωση, το cloud, την κινητή τηλεφωνία, τη διαχείριση και τον έλεγχο, αλλά και παγκόσμιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ