Πότε είναι τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 6s; Πέντε χαρακτηριστικά της νέας συσκευής

Πότε είναι τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 6s; Πέντε χαρακτηριστικά της νέας συσκευής
Εντός ολίγου ημερών και συγκεκριμένα την άλλη Τετάρτη (9/9) η Apple θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Σύμφωνα με το CNN, η νέα συσκευή θα διαθέτει ένα σωρό χαρακτηριστικά όπως τη νέα «force touch» οθόνη που θα προβάλλει επιπλέον «menu settings» όταν κάποιος πατά με δύναμη το δάχτυλό του πάνω της. Επίσης, όπως είναι αναμενόμενο θα διαθέτει καλύτερη κάμερα και ταχύτερο επεξεργαστή.

Η εταιρία ενδεχομένως να παρουσιάσει και μια νέα έκδοση του iPad – ένα μοντέλο «Pro» στις 12,9 ίντσες, σύμφωνα με αναφορά του Τζον Παζκόφσκι στο BuzzFeed.

Στην πρόσκληση η Apple έγραψε «Hey Siri, give us a hint», που φέρνει απαντήσεις τύπου «δείτε βαθιά μέσα σας και θα βρείτε την απάντηση, ειδικά στις 9 Σεπτεμβρίου», «είστε χαριτωμένοι όταν ψάχνετε απελπισμένα για πληροφορίες» και άλλα παρεμφερή.

Παλαιότερα οι εκδηλώσεις αυτές λάμβαναν χώρα στο Κουπερτίνο ή το Μοσκόνε Γουέστ στο Σαν Φρανσίσκο. Φέτος θα λάβει χώρα στο Bill Graham Civic Auditorium.

Συνοπτικά τα πέντε βασικά στοιχεία που αναμένονται είναι τα εξής:

Όνομα: Μάλλον θα πρόκειται για το «iPhone 6S», καθώς πιστεύεται ότι θα πρόκειται στην ουσία για μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone 6. Εναλλακτικά μπορεί να μιλάμε για το iPhone 7.

Μέγεθος: Πιστεύεται ότι το μέγεθος της οθόνης θα παραμείνει στις 4,7 ίντσες για το κανονικό μοντέλο και στις 5,5 για το Plus, αν και ενδεχομένως να είναι λίγο πιο «παχύ». Το σχέδιο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, θα παραμείνει το ίδιο.

Χρώματα: Σύμφωνα με το blog 9to5Mac, η Apple φέτος σκοπεύει να προσθέσει το «rose gold» στα υπάρχοντα χρώματά της.

Κυκλοφορία: Η Apple τυπικά αρχίζει τη διάθεση νέων iPhones στις ΗΠΑ μία εβδομάδα περίπου μετά τα αποκαλυπτήριά τους, και πάντα την Παρασκευή. Οπότε μάλλον η πώληση θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά: Ταχύτερος επεξεργαστής και βελτιωμένη κάμερα, ενδεχομένως των 12 megapixels, με 4K video recording, και Force Touch (όπως στο Apple Watch).