Τέσσερα αποτυχημένα μεταφορικά μέσα (Εικόνες)

Τέσσερα αποτυχημένα μεταφορικά μέσα (Εικόνες)
Υποσχέθηκαν να φέρουν την επανάσταση στη μεταφορά, αλλά τελικά... δεν άντεξαν στο χρόνο! 

Άνθρωποι που πετούσαν καθισμένοι σε καρέκλες, αερόπλοια και περίεργα ατομικά οχήματα είναι μερικά από τα αποτυχημένα μεταφορικά μέσα, που κέρδισαν την προσοχή, όμως για λίγο.

Δείτε τέσσερα από αυτά παρακάτω σύμφωνα με το Μashable.com:

1. Το Jetpack

Τι καλύτερο από το να δένει στην πλάτη του ο άνθρωπος μία συσκευή και μετά να πετάει; Από τις «ζώνες πυραύλων», μέχρι τις αντίστοιχες καρέκλες ή τα ιπτάμενα... τηγάνια, οι αντίστοιχες εμπνεύσεις ήταν αρκετές, αλλά πλέον αντίστοιχη εφαρμογή υπάρχει μόνο στα θαλάσσια σπορ.

2. Το αερόπλοιο

Η ιδέα έχει τις ρίζες της αρκετούς αιώνες πίσω, αλλά τελικά έχασε τον «πόλεμο» με τα τζετ. Στις αρχές του 20ου αιώνα το Zeppelin -του Γερμανού κόμη Φέρντιναντ φον Ζέπελιν- έκανε πάνω από 1.500 πτήσεις και μετέφερε περισσότερους από 10.000 επιβάτες. Η επιτυχία του όμως δεν κράτησε πολύ.

3. Το Sinclair C5

«Φανταστείτε ένα όχημα που θα καλύπτει πέντε μίλια με ένα σεντ», έλεγε η διαφήμιση. Το «ηλεκτρικά υποβοηθούμενο με πεντάλ» όχημα ήταν χαριτωμένο, αλλά όχι χρηστικό και γρήγορο.

4.Το Segway

Παρουσιάστηκε το 2001, κέρδισε μεγάλη προσοχή, αλλά οι πωλήσεις ήταν περιορισμένες. Περίπου 24.000 είχαν πωληθεί έως το 2006. «Δεν ήταν καινοτόμο το σχήμα του, δεν ήταν κομψό και δεν έμοιαζε ανθρωπομορφικό», είχε πει ο Στιβ Τζομπς εξηγώντας την αποτυχία.