Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA για διαστημική έρευνα και ρομποτική τεχνολογία

Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA για διαστημική έρευνα και ρομποτική τεχνολογία
Με στόχο την επέκτασή της στην εξερεύνηση του Διαστήματος και τη ρομποτική, η Google θα καταβάλει στη NASA 1,6 δισ. δολάρια για τη μίσθωση μιας ιστορικής αεροπορικής βάσης κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ.

Η διαχείριση του Ομοσπονδιακού Αεροδρομίου «Μόφετ», μιας έκτασης τεσσάρων εκατομμυρίων στρεμμάτων στη χερσόνησο του Σαν Φρανσίσκο, περνά για 60 χρόνια στην Planetary Ventures, μια μυστηριώδη εταιρεία που ανήκει στη Google.

Λίγα είναι γνωστά για τις δραστηριότητές της, αν και σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.

Η Google δεν αποκάλυψε πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει την εγκατάσταση, σύμφωνα όμως με τη NASA ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για «έρευνα, ανάπτυξη, συναρμολόγηση και δοκιμές στους τομείς της εξερεύνησης του Διαστήματος, την αεροπλοΐα, τη ρομποτική και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες.

Οι δύο ιδρυτές της Google, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται για θέματα αεροπλοΐας και Διαστήματος, και πρόσφατα είχαν εξαγοράσει εταιρείες ρομποτικής και δορυφορικής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Planetary Ventures θα αναλάβει να αποκαταστήσει το «Υπόστεγο Ένα» του αεροδρομίου, μια γιγάντια κατασκευή που χρονολογείται στο 1933 και έχει κριθεί ιστορική και διατηρητέα. Συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την αποκατάσταση του Υποστέγου Ένα και δύο ακόμα παρόμοιων κατασκευών.