Καταρρέει το απόρθητο των iphone της Αpple, από επιθέσεις

Καταρρέει το απόρθητο των iphone της Αpple, από επιθέσεις
Ευάλωτα αποδεικνύονται τα iPhone της Apple, αφού υπάρχει τρόπος να κλαπούν από τις συσκευές προσωπικά δεδομένα, όπως μηνύματα

κειμένου, λίστες επαφών, αλλά και φωτογραφίες, όπως παραδέχθηκε η ίδια η εταιρεία.
Η εταιρεία παραδέχθηκε το γεγονός μετά τις σχετικές επισημάνσεις που έκανε ο ερευνητής για θέματα ασφάλειας, Τζόναθαν Ζντζιάρσκι στο συνέδριο Hackers on Planet Earth.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας χρήστης iΡhone δεν μπορεί να ξέρει ποια στοιχεία μπορούν να υποκλαπούν ανά πάσα στιγμή από τη συσκευή του ή να το αποτρέψει αυτό.
Παρά το γεγονός ότι το iOS έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και των κατόχων των συσκευών, αν κάποια εταιρεία θέλει να υποκλέψει στοιχεία τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας πέραν από την πιθανότητα να διαλύσει εντελώς τη συσκευή του και αυτό πάλι δεν αποτελεί εγγυημένη λύση.
Από την πλευρά της, η Apple σκοπεύει μελλοντικά να επανασχεδιάσει κάποια συστήματα, ώστε να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.
Πάντως, οι συσκευές της Apple θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς από κάθε άλλη Android συσκευή, καθώς το λειτουργικό σύστημα της Google θεωρείται λιγότερο ασφαλές σε ό,τι αφορά την πιθανότητα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ