Πώς θα αποκτήσεις δωρεάν tablet και σύνδεση στο internet για 12 μήνες

Πώς θα αποκτήσεις δωρεάν tablet και σύνδεση στο internet για 12 μήνες
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά…150.000 θα είναι αυτοί που θα αποκτήσουν δωρεάν σύνδεση στο internet αλλά και ένα κουπόνι αξίας άνω των 200 ευρώ το οποίο θα μπορούν να ανταλλάξουν με ένα tabletή έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Χαράς ευαγγέλια για τους καταναλωτές δικαιούχους, χαράς ευαγγέλια και για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και εμπορίας προϊόντων πληροφορικής οι οποίες θα δουν να πέφτει άμεσα στην αγορά ζεστό χρήμα άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr, δικαιούχοι του «κουπονιού» που θα ανταλλάσσεται και με 12μηνη σύνδεση στο internet και με tablet ή laptop θα είναι όσοι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής στο κοινωνικό μέρισμα. Δηλαδή, δικαίωμα στο …όνειρο θα έχουν όσοι συμπεριελήφθησαν στη σχετική λίστα του υπουργείου Οικονομικών ή θα συμπεριληφθούν μέχρι τις 29 Ιουλίου οπότε και θα ξεκαθαρίσει το ποιοι ακριβώς πληρούν τα κριτήρια με βάση τα εισοδήματα του 2013. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναθεώρηση της απόφασης, το εισοδηματικό κριτήριο ανέβηκε στα 7050 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, επειδή οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είναι περισσότεροι από 650.000 και αυτοί που θα πάρουν κουπόνι για Internet και Tablet μόλις 150.000, θα υπάρξει επιλογή με κριτήριο τον τόπο κατοικίας. Επειδή το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψηφιακή σύγκλιση και την αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, δικαιούχοι θα είναι αυτοί που εισέπραξαν (ή θα εισπράξουν) το κοινωνικό μέρισμα και ΔΕΝ κατοικούν σε μια από τις ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές της χώρας

  1. Αττική
  2. Κεντρική Μακεδονία
  3. Δυτική Μακεδονία
  4. Στερεά Ελλάδα
  5. Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (όπου ανήκουν Κυκλάδες και Δωδεκάνησα)

Το ποσό με το οποίο θα επιδοτηθεί ο κάθε δικαιούχος, να κυμαίνεται μεταξύ 450 και 500 ευρώ αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, FORTHnet, HOLκλπ) θα κληθούν άμεσα να ανακοινώσουν ένα πακέτο σύνδεσης στο internetδωδεκάμηνης διάρκειας ειδικά για τους δικαιούχους το προγράμματος. Η «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα επιδοτεί αυτό τον λογαριασμό μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015.

Από εκεί και πέρα, οι δικαιούχοι θα δικαιούνται και ένα ποσό (περίπου 150-200 ευρώ) το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν για να αποκτήσουν tabletή laptop (τα desktop δεν υπάγονται στο πρόγραμμα). Προφανώς με το που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα θα ενταθεί και η μάχη μεταξύ των αλυσίδων τεχνολογίας για την προσέλκυση αυτών των 150.000 πελατών με προσφορές και καινούργια μοντέλα.

Θ. Τσ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ