Υοutube:Εν μέσω κριτικής η νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία

Υοutube:Εν μέσω κριτικής η νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία
Η εταιρεία YouTube, που ανήκει στην Google, σχεδιάζει να προσφέρει μια νέα μουσική υπηρεσία, που, όμως, θα είναι συνδρομητική, έναντι αμοιβής.


Η απόφαση της εταιρείας προκάλεσε έντονη κριτική, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι, η ήδη υπάρχουσα δωρεάν ιστοσελίδα, θα εμποδίσει τα μουσικά βίντεο καλλιτεχνών, που ανήκουν σε δισκογραφικές εταιρείες που δεν συμφωνούν με τους όρους της νέας υπηρεσίας.
To Worldwide Independent Music Industry Network, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο κατηγορεί την YouTube ότι «οι όροι που θέτει στις μουσικές εταιρείες είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς, αλλά και μη διαπραγματεύσιμοι.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η YouTube επισημαίνει ότι έχει έρθει, ήδη, σε συμφωνία με «εκατοντάδες μεγάλες αλλά και ανεξάρτητες» δισκογραφικές εταιρείες για τη νέα υπηρεσία.
Αποφεύγει, ωστόσο, να αναφερθεί στους όρους αυτών των συμφωνιών, οξύνοντας την κριτική.
Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι, ίσως, η εταιρεία αναγκαστεί να μπλοκάρει συγκεκριμένα βίντεο με σκοπό να πιέσει τις εταιρείες που δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει.
Στόχος της εταιρείας, μέσω της νέας υπηρεσίας, είναι προφανώς η ανάπτυξη των κερδών της, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει από τα τέλη του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ