Η μπάλα bluetooth που δουλεύει με το iPhone

Η μπάλα bluetooth που δουλεύει με το iPhone
Οι σχολές ποδοσφαίρου βλέπουν το τέλος τους; Οι πατεράδες θα σταματήσουν να λένε στα παιδιά τους "μάθε παιδί μου μπάλα..." To αθλητικό gadget που φιλοδοξεί να λύσει τα πόδια και να βελτιώσει τις επιδόσεις κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία ποδοσφαιριστή παρουσιάστηκε ενσωματώνει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών.

Η Αdidas miCoach SMART BALL, καταγράφει όλες τις επαφές των ποδιών με τη μπάλα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του ματς. Ανά πάσα στιγμή, ο ποδοσφαιριστής μπορεί να γνωρίζει τη δύναμη που έβαλε σε κάθε σουτ, την ταχύτητα με την οποία εκτόξευσε την μπάλα, τα φάλτσα που της προκάλεσε, την περιστροφή, την τροχιά της και διάφορα άλλα στοιχεία που στο τέλος του εκάστοτε session συγκεντρώνονται, ταξινομούνται και αναλύονται.

Η miCoach Smart Ball, η "έξυπνη" ποδοσφαιρική μπάλα με τη βοήθεια της τεχνολογίας Bluetooth και των ειδικά τοποθετημένων αισθητήρων στο εσωτερικό της συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων των ποδοσφαιριστών. Οι αισθητήρες ενεργοποιούνται σε κάθε επαφή της μπάλας με το πόδι και τα δεδομένα μεταφέρονται στην εφαρμογή miCoach SMART BALL, που είναι διαθέσιμη δωρεάν για iPhone και iPod Touch. Μέσω ειδικά διαμορφωμένων αλγορίθμων, τα δεδομένα μεταφράζονται σε χρήσιμες πληροφορίες για το χρήστη. Με βάση αυτές τις πληροφορίες ο ποδοσφαιριστής μπορεί να δει τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί και ο προπονητής μπορεί να διαμορφώσει το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης.
Επίσης με την εγκατάσταση του αντίστοιχου application στο κινητό το app της Adidas αξιολογεί τα δεδομένα που λαμβάνει από την «έξυπνη» μπάλα και σχεδιάζει ειδικά προγράμματα προπόνησης. Το «Challenge Yourself», για παράδειγμα, είναι το πρόγραμμα που βελτιώνει την τεχνική, εστιάζοντας σε εκτελέσεις φάουλ, σέντρες και πάσες μέσης απόστασης. Εννοείται ότι μέσω του smartphone οι επιδόσεις μπορούν να «ανέβουν» στο διαδίκτυο και να συγκριθούν με τις αντίστοιχες άλλων χρηστών.

«Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε την έξυπνη μπάλα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου» δήλωσε εκ μέρους της Adidas ο Christian DeBenedetto. «Υπήρχε τεράστια ανταπόκριση όταν παρουσιάσαμε την μπάλα για πρώτη φορά. Οι κριτικές των επαγγελματιών που τη δοκίμασαν ήταν διθυραμβικές και ξέρουμε πως ο κόσμος θα ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες εκπαίδευσης και βελτίωσης που προσφέρει. Για την Adidas αυτή η μπάλα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πως μπορούν οι καινοτόμες ιδέες να εφαρμόζονται στο χώρο του αθλητισμού και να βοηθούν τους αθλητές να γίνονται καλύτεροι».

Η adidas miCoach SMART BALL είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Apple και στο Apple Online Store (apple.com) και η εφαρμογή miCoach SMART BALL είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store. Η μπάλα miCoach διατίθεται προς πώληση μέσα από το επίσημο site της Adidas και στοιχίζει 220 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ