Το μοναδικό εργοστάσιο smartphones στις ΗΠΑ βάζει λουκέτο

Το μοναδικό εργοστάσιο smartphones στις ΗΠΑ βάζει λουκέτο
Το εργοστάσιο είχε ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2013, απασχολώντας 3.800 εργαζομένους. Όμως οι κακές εμπορικές επιδσεις του

Moto X είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού στα 700 άτομα και το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής smartphones στις ΗΠΑ βάζει λουκέτο, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Google κλείνει τις εγκαταστάσεις της Motorola Mobility στο Fort Worth του Τέξας, καθώς το εκεί παραγόμενο Moto X smartphone απέτυχε να προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου.

Όταν το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή, η Motorola είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος της ήταν να καταρρίψει την κοινή άποψη ότι ένα smartphone κατασκευασμένο στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ ακριβό.

Τελικά το Moto X βγήκε αρχικά στην αγορά έναντι 600 δολαρίων, για να υποχωρήσει στα 399 δολάρια- τιμή όμως που δεν κάλυπτε το κόστος παραγωγής του.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του χρόνου η Google έχει έρθει σε συμφωνία με την Lenovo για την πώληση της Motorola Mobility, έναντι 3 δισ. δολαρίων.

Η Motorola ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Moto X θα συνεχιστεί σε εργοστάσια στην Κίνα και την Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ